Gıda Laboratuvarı
|
Laboratuvar Sorumluları ve Cihaz Kullanıcıları
|
:
|
Mehmet KARAKUŞ (Laboratuvar Sorumlusu ve Cihaz Kullanıcısı)
E-posta: mehmetkarakus@adiyaman.edu.tr Web: - Dâhili: 2258
|
|
Zübeyde Nur GÖKDOĞAN (Cihaz Kullanıcısı)
E-posta: zgokdogan@adiyaman.edu.tr Web: - Dâhili: 2260
|
|
Seher SAYGI (Cihaz Kullanıcısı)
E-posta: sdurak@adiyaman.edu.tr Web: - Dâhili: 2263
|
|
Analiz Adı
|
:
|
Temel Gıda ve Yem Analizleri |
|
Cihaz Marka ve Modeli
|
:
|
- HPLC (SHIMADZU LC-20A)
- UV-1800 SPEKTROFOTOMETRE (SHIMADZU )
- YAĞ TAYİN CİHAZI (BÜCHİ B-811)
- AZOT PROTEİN CİHAZI (BÜCHİ K-355)
- NEM TAYİN CİHAZI (AND MX-50)
- GERBER SANTRİFÜJ (FUNKE GERBER)
- REFRAKTOMETRE (RUDOLPH J47 AUTOMATİK REFRACTOMETER)
- SOĞUTMALI SANTRİFÜJ (HETTİC ROTANTA 460R)
- PH METRE (THERMO SCIENTIFIC ORİON 2 STAR)
- EC METRE (THERMO SCIENTIFIC ORİON 3 STAR)
|
Genel Bilgi
|
:
|
Gıda Maddelerine Uygulanan Bazı Temel Kimyasal Analizler;
- Asitlik Tayini
- Kül Tayini
- Nem Tayini
- Protein Tayini
- Yağ Tayini
- Kuru Madde Tayini
- Nitel Olarak Nişasta Tayini
- Refraktometre ile Kuru Madde Tayini
- Suda Çözünmeyen Kül Tayini
- Şeker Analizi (Fruktoz, Glikoz, Sakaroz)
- PH Tayini
- EC Metre ile İletkenlik Ölçüm Tayini
|
Bal Analizleri
|
:
|
- Asitlik Tayini
- Rutubet Tayini
- Diastaz SayısıTayini
- Elektriksel İletkenlik (EC)
- HMF (Hidroksimetilfurfural) tayini (HPLC Cihazı)
- Şeker (Glikoz, Fruktoz, Sakaroz) Analizi (HPLC Cihazı)
- Ticari Glikoz Tayini
- Kül Tayini
|
Yemeklik Yağ Analizleri
(Zeytin Yağı)
|
:
|
- Asitlik (Serbest Yağ Asitliği) (K)
- Nem ve Uçucu Madde (K)
- Eterde Çözünmeyen Safsızlıklar (K)
- Peroksit Sayısı (K)
- Bağıl Yoğunluk (Piknometre)(S)
- Kırılma İndisi (S)
- Yağ Asitleri Kompozisyonu (GC-FID) (S)
- Özgül Absorbans (T)
- Mineral Yağ Aranması (T)
- Prina Yağı Aranması (T)
|
Un ve Unlu Mamüllerde Analizler
|
:
|
- Ham Protein Tayini
- Yaş Glüten Tayini
- Kuru Glüten Tayini
- Asitlik Tayini
|
Süt ve süt Ürünlerinde Analizler
|
:
|
- Yağ Tayini (Gerber)
- Asitlik Tayini
- Kuru Madde Tayini
- Su Miktarı
- Protein Analizi (Kjeldahl)
|
Hayvansal Yem Ürünlerinde Analizler
|
:
|
- Yağ analizi
- Protein Tayini
- Kül Tayini
- Nem (Rutubet) Tayini
- Selüloz Tayini
- Enerji Hesaplama
|
Gıda Analizleri için Analiz İstek ve Sözleşme Formu
|