Gıda Laboratuvarı

 

Gıda Laboratuvarı

Laboratuvar Sorumluları ve Cihaz Kullanıcıları

:

Mehmet KARAKUŞ
(Laboratuvar Sorumlusu ve Cihaz Kullanıcısı)

E-posta: mehmetkarakus@adiyaman.edu.tr 
Web: -

Dâhili: 2258

Zübeyde Nur GÖKDOĞAN
(Cihaz Kullanıcısı)

E-posta: zgokdogan@adiyaman.edu.tr 
Web: -

Dâhili: 2260

Seher SAYGI
(Cihaz Kullanıcısı)

E-posta: sdurak@adiyaman.edu.tr 
Web: -

Dâhili: 2263

 

Analiz Adı

:

Temel Gıda ve Yem Analizleri  

Cihaz Marka ve Modeli

:

  • HPLC (SHIMADZU LC-20A)
  • UV-1800 SPEKTROFOTOMETRE (SHIMADZU )
  • YAĞ TAYİN CİHAZI (BÜCHİ B-811)
  • AZOT PROTEİN CİHAZI (BÜCHİ K-355)
  • NEM TAYİN CİHAZI (AND MX-50)
  • GERBER SANTRİFÜJ (FUNKE GERBER)
  • REFRAKTOMETRE (RUDOLPH J47 AUTOMATİK REFRACTOMETER)
  • SOĞUTMALI SANTRİFÜJ (HETTİC ROTANTA 460R)
  • PH METRE (THERMO SCIENTIFIC ORİON 2 STAR)
  • EC METRE (THERMO SCIENTIFIC ORİON 3 STAR)

Genel Bilgi

:

Gıda Maddelerine Uygulanan Bazı Temel Kimyasal Analizler;

  • Asitlik Tayini
  • Kül Tayini
  • Nem Tayini
  • Protein Tayini
  • Yağ Tayini
  • Kuru Madde Tayini
  • Nitel Olarak Nişasta Tayini
  • Refraktometre ile Kuru Madde Tayini
  • Suda Çözünmeyen Kül Tayini
  • Şeker Analizi (Fruktoz, Glikoz, Sakaroz)
  • PH Tayini
  • EC Metre ile İletkenlik Ölçüm Tayini

Bal Analizleri

:

  • Asitlik Tayini
  • Rutubet Tayini
  • Diastaz SayısıTayini
  • Elektriksel İletkenlik (EC)
  • HMF (Hidroksimetilfurfural) tayini (HPLC Cihazı)
  • Şeker (Glikoz, Fruktoz, Sakaroz) Analizi (HPLC Cihazı)
  • Ticari Glikoz Tayini
  • Kül Tayini

Yemeklik Yağ Analizleri

(Zeytin Yağı)

:

  • Asitlik (Serbest Yağ Asitliği) (K)
  • Nem ve Uçucu Madde (K)
  • Eterde Çözünmeyen Safsızlıklar (K)
  • Peroksit Sayısı (K)
  • Bağıl Yoğunluk (Piknometre)(S)
  • Kırılma İndisi (S)
  • Yağ Asitleri Kompozisyonu (GC-FID) (S)
  • Özgül Absorbans (T)
  • Mineral Yağ Aranması (T)
  • Prina Yağı Aranması (T)

Un ve Unlu Mamüllerde Analizler

:

  • Ham Protein Tayini
  • Yaş Glüten Tayini
  • Kuru Glüten Tayini
  • Asitlik Tayini

Süt ve süt Ürünlerinde Analizler

:

  • Yağ Tayini (Gerber)
  • Asitlik Tayini
  • Kuru Madde Tayini
  • Su Miktarı
  • Protein Analizi (Kjeldahl)

Hayvansal Yem Ürünlerinde Analizler

:

  • Yağ analizi
  • Protein Tayini
  • Kül Tayini
  • Nem (Rutubet) Tayini
  • Selüloz Tayini
  • Enerji Hesaplama

Gıda Analizleri için Analiz İstek ve Sözleşme Formu

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.