Gıda Laboratuvarı
Laboratuvar Sorumluları ve Cihaz Kullanıcıları
:
Mehmet KARAKUŞ (Laboratuvar Sorumlusu ve Cihaz Kullanıcısı)
E-posta: mehmetkarakus@adiyaman.edu.tr Web: - Dâhili : 2258
Kenan TÜRKAN (Laboratuvar Cihaz Kullanıcısı)
E-posta: kturkan@adiyaman.edu.tr Web: - Dâhili: 2370
Analiz Adı
:
Temel Gıda ve Yem Analizleri
Cihaz Marka ve Modeli
:
HPLC (SHIMADZU LC-20A)
UV-1800 SPEKTROFOTOMETRE (SHIMADZU )
YAĞ TAYİN CİHAZI (BÜCHİ B-811)
AZOT PROTEİN CİHAZI (BÜCHİ K-355)
NEM TAYİN CİHAZI (AND MX-50)
GERBER SANTRİFÜJ (FUNKE GERBER)
REFRAKTOMETRE (RUDOLPH J47 AUTOMATİK REFRACTOMETER)
SOĞUTMALI SANTRİFÜJ (HETTİC ROTANTA 460R)
PH METRE (THERMO SCIENTIFIC ORİON 2 STAR)
EC METRE (THERMO SCIENTIFIC ORİON 3 STAR)
Genel Bilgi
:
Gıda Maddelerine Uygulanan Bazı Temel Kimyasal Analizler;
Asitlik Tayini
Kül Tayini
Nem Tayini
Protein Tayini
Yağ Tayini
Kuru Madde Tayini
Nitel Olarak Nişasta Tayini
Refraktometre ile Kuru Madde Tayini
Suda Çözünmeyen Kül Tayini
Şeker Analizi (Fruktoz, Glikoz, Sakaroz)
PH Tayini
EC Metre ile İletkenlik Ölçüm Tayini
Bal Analizleri
:
Asitlik Tayini
Rutubet Tayini
Diastaz SayısıTayini
Elektriksel İletkenlik (EC)
HMF (Hidroksimetilfurfural) tayini (HPLC Cihazı)
Şeker (Glikoz, Fruktoz, Sakaroz) Analizi (HPLC Cihazı)
Ticari Glikoz Tayini
Kül Tayini
Yemeklik Yağ Analizleri
(Zeytin Yağı)
:
Asitlik (Serbest Yağ Asitliği) (K)
Nem ve Uçucu Madde (K)
Eterde Çözünmeyen Safsızlıklar (K)
Peroksit Sayısı (K)
Bağıl Yoğunluk (Piknometre)(S)
Kırılma İndisi (S)
Yağ Asitleri Kompozisyonu (GC-FID) (S)
Özgül Absorbans (T)
Mineral Yağ Aranması (T)
Prina Yağı Aranması (T)
Un ve Unlu Mamüllerde Analizler
:
Ham Protein Tayini
Yaş Glüten Tayini
Kuru Glüten Tayini
Asitlik Tayini
Süt ve süt Ürünlerinde Analizler
:
Yağ Tayini (Gerber)
Asitlik Tayini
Kuru Madde Tayini
Su Miktarı
Protein Analizi (Kjeldahl)
Hayvansal Yem Ürünlerinde Analizler
:
Yağ analizi
Protein Tayini
Kül Tayini
Nem (Rutubet) Tayini
Selüloz Tayini
Enerji Hesaplama
Gıda Analizleri için Analiz İstek ve Sözleşme Formu